Δούκας Ι. Κατσαβαβάκης MD

Ο χειρουργός Οφθαλμίατρος Δούκας Ι. Κατσαβαβάκης γεννήθηκε το 1957 στην Αλεξανδρούπολη όπου έζησε μέχρι την ηλικία των 18 ετών  και κατάγεται από το Λασίθι της Κρήτης. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου και αποφοίτησε το 1982. Εκπαιδεύτηκε στην ειδικότητα της Οφθαλμολογίας στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών και έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας στην Οφθαλμολογία τον Σεπτέμβριο του 1991.

Διετέλεσε επί τριετία επιστημονικός συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής στο Γεν. Κρατικό Αθηνών στο τμήμα Αμφιβληστροειδούς και LASER, όπου εξειδικεύτηκε στη ψηφιακή Φλουοραγγειογραφία και Ινδοκυανίνη καθώς επίσης στην εφαρμογή των LASER στον οφθαλμό .Είναι από τους πρώτους Οφθαλμιάτρους στην Ελλάδα που έκανε χρήση της ψηφιακής φλουοραγγειογραφίας. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης και υπεύθυνος του τμήματος αμφιβληστροειδούς διαφόρων Οφθαλμολογικών Κέντρων και Νοσοκομείων όπως «Ευκαρπίδη», Ophthalmo-check, Metropolitan.

Είναι εξειδικευμένος στην επέμβαση Καταρράκτη μικρής τομής με φακοθρυψία και στην Διαθλαστική χειρουργική με Excimer Laser για την διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών. Εφαρμόζει τις πλέον εξελιγμένες τεχνικές από το 1995 σε χιλιάδες περιστατικά μέχρι σήμερα με εξαιρετικά αποτελέσματα. Έχει κληθεί πολλές φορές σε Οφθαλμολογικά συνέδρια ως εκπαιδευτής να διδάξει σε κλινικά φροντιστήρια και πειραματικά χειρουργεία τις νεώτερες εξελίξεις και τεχνικές στην χειρουργική του Καταρράκτη.

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο με πολλές ανακοινώσεις σε Οφθαλμολογικά περιοδικά και σε ελληνικά και διεθνή Οφθαλμολογικά συνέδρια. Έχει μεταφράσει τμήμα της Επίτομης Οφθαλμολογίας του Kanski.

Είναι μέλος της:
1) Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας.
2) Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής.
3) Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργών Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής.
4) Ελληνικής Εταιρείας Κερατοειδούς.

Ασκεί την Οφθαλμολογία στο Πρότυπο Οφθαλμολογικό Ιατρείο του που βρίσκεται στο Ν. Κόσμο επί της Ευδόξου 1α΄. Συνεργάζεται με πολλά νοσοκομεία και οφθαλμολογικά κέντρα όπως ‘’Μητέρα’’, Αθηναϊκή Κλινική, Metropolitan, Κεντρική Κλινική Αθηνών, και το Αθηναϊκό Διαθλαστικό Κέντρο.

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies. Πατήστε "ΟΚ" για να αποδεχτείτε την χρήση τους, ή στο "Μάθετε περισσότερα" για να διαβάσετε για τον σκοπό τους.