Θεραπείες με ενέσεις anti- VEGF

Για την αντιμετώπιση της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς υγρού τύπου, τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται μία νέα θεραπεία που είναι οι ενδοϋαλοειδικές ενέσεις με παράγοντες anti- VEGF. Οι παράγοντες αυτοί έχουν την ικανότητα να μπλοκάρουν τους VEGF που ευνοούν την ανάπτυξη των αιμοφόρων νεοαγγείων που προκαλούν την πάθηση. Οι ενέσεις αυτές γίνονται σε αποστειρωμένο περιβάλλον (προτιμότερο το χειρουργείο) και δύνανται να επαναληφθούν ανάλογα την ανταπόκριση της πάθησης. Αυτό ελέγχεται με την τακτική εξέταση με OCT. Με τη θεραπεία αυτή μπορεί να σταθεροποιηθεί πάνω από το 75% των περιστατικών ενώ σε πάνω από τα μισά περιστατικά επιτυγχάνεται βελτίωση της όρασης. Η έγκαιρη διάγνωση της πάθησης είναι πολύ σημαντική διότι με την θεραπεία με τους anti-VEGF παράγοντες μπορούμε να διατηρήσουμε λειτουργική όραση σε μία πάθηση η οποία πριν μερικά χρόνια με μαθηματική ακρίβεια οδηγούσε σε καταστροφή της κεντρικής όρασης.

Οι anti- VEGF  παράγοντες χρησιμοποιούνται επίσης με τον ίδιο τρόπο και για την αντιμετώπιση και άλλων παθολογικών καταστάσεων του αμφιβληστροειδούς όπως η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, και οι αποφράξεις φλεβών του αμφιβληστροειδούς έχοντας σαν σκοπό την αντιμετώπιση του οιδήματος της ωχράς και των νεοαγγειώσεων.

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies. Πατήστε "ΟΚ" για να αποδεχτείτε την χρήση τους, ή στο "Μάθετε περισσότερα" για να διαβάσετε για τον σκοπό τους.